העברה ללא תמורה הינה לרוב העברה של נכס נדל”ני, אולם עשויה להיות גם העברה של נכסי מיטלטלין. בעסקה זו מועברות זכויות מהמעביר לצד ג’. בהתחשב בכך שמדובר בעסקאות בעלות ערך כספי גבוה המאפיין נכסי נדל”ן ובהתחשב בכך שמדובר בעסקאות מורכבות בעלות השלכות רבות, יש לפעול תוך שימת לב לכל הפרטים והסעיפים על משמעותם בעסקה ומומלץ לעשות זאת תוך היעזרות בעורך דין מומחה בתחום הנדל”ן בעל ניסיון בליווי משפטי של עסקאות כאלה וזאת כדי לנהל את העסקה באופן מקצועי תוך הבאה למיסוי אופטימלי ומיצוי ההטבות בחוק בעסקאות אלו. במאמר זה נתמקד בהשלכות המס בעסקה של העברה בין אחים:
מס שבח בהעברה ללא תמורה בין אחים
תיקון 76 לסעיף 62 בחוק מיסוי מקרקעין קובע כי זכות במקרקעין המועברת בין אחים ללא תמורה תהיה פטורה ממס שבח רק אם הזכות של האח המעביר התקבלה במתנה או בירושה מאת הוריהם או הורי הוריהם המשותפים.
החלטת מיסוי 6642/21 אומרת כי במידה ויוכח כי רוב של לפחות 95% מהכספים בהם נרכשה הדירה המועברת מקורם במתנה ובנוסף הדירה הועברה בין האחים ללא כל תמורה ניתן ליישם את פטור מס השבח על
פי סעיף 62 לחוק.
דגשים לגבי מיסוי
חובת ההוכחה לגבי כך שהדירה נרכשה מכספי הירושה ועל כן קיים פטור ממס שבח מוטל על הנישום המבקש את הפטור.
בנוסף, הוראות “תקופת הצינון” במכירת הדירה לטובת שימוש בפטור על פי סעיף 49 ב(2) לחוק מיסוי מקרקעין חלות אף בהעברה בין אחים.
מס רכישה בהעברה בין אחים
כל העברה ללא תמורה של דירה בין אחים תחויב במס רכישה בשיעור של שליש מגובה מס רכישה באופן רגיל.
חשוב לציין כי גם במקרה בו לא יחול על ההעברה פטור ממס שבח (לדוגמא במקרה בו הדירה המועברת אין מקורה בירושה של הורי האחים) עדיין תחול ההקלה במס רכישה בגין העברה זו.
עו”ד נדל”ן שניר חזוט ושות’ מתמחה בליווי משפטי מקצועי בעסקאות נדל”ן לרבות עסקאות העברה ללא תמורה בעיקר העברה ללא תמורה בין בני זוג, או העברה ללא תמורה בין אחים ופועל בנאמנות ובמקצועיות לטובת לקוחותיו במטרה למקסם את התועלת מהעסקה בכל ההיבטים.
מחפשים מידע נוסף על העברת דירה במתנה ? צרו קשר בהקדם.