כעו”ד נדל”ן העומד בראש משרד עורכי הדין שניר חזוט ושות’ אני נשאל על תצהירי העברה ללא תמורה בין בני זוג ומה הם הטבות המס בעסקת מתנה. לפניכם סקירה קצרה בנושא העברה ללא תמורה בין בני זוג
מה היא העברה ללא תמורה בין בני זוג או משפחה גרעינית
העברה ללא תמורה היא תהליך המסודר בו בוחרים אנשים להעביר נכס נדל”ני במתנה. לפעמים אלו הורים הבוחרים להעניק את רכושם לילדיהם בעודם בחיים. לפעמים זה העברת נכס בין בני זוג ולפעמים הענקת המתנה היא חלק מתכנון מס חוקי ולגיטימי. העברה ללא תמורה בין בני זוג או משפחה גרעינית המכונה גם עסקת מתנה חייבת להיות מסודרת בתצהירים בכתב וכן באמצעות הסכם. הסכם זה יכלול במידת הצורך את כל השלבים בהליך העברת בעלות כמו רישום הערת אזהרה, הכנת ייפויי כוח מתאימים, שטרות לצורך ביצוע רישומים בטאבו (או במרשם אחר שבו מתנהל רישום הנכס כגון רשות מקרקעי ישראל, חברה משכנת וכיו”ב) וכמובן ההסכם בין נותן המתנה למקבל המתנה. השוני בין כל עסקת נדל”ן אחרת היא שלא עובר תשלום בתמורה לנכס וכן שוני בחישובי המיסים החלים על העסקה.
איך מבצעים עסקת מתנה
על מנת לבצע העברה ללא תמורה בין בני זוג או משפחה גרעינית יש להכין הסכם וניירת משפטית באמצעות עו”ד מקרקעין הכולל את הסכם המכר ומסמכים משפטיים נלווים. לאחר מכן עורך הדין המלווה אחראי על רישום הערת אזהרה בנוגע להתחייבות של מעניק הנכס להעברת הזכויות למקבל המתנה, דיווח לרשויות מיסוי מקרקעין על העסקה, קבלת אישור מהרשות המקומית, רישום בטאבו. לאחר רישום הנכס בטאבו יעבור הנכס במתנה באופן רשמי.
יתרונות וחסרונות בעסקת מתנה
העברה ללא תמורה בין בני זוג או משפחה גרעינית בין אם היא חלק מירושה מוקדמת או כתוצאה מתכנון מס חוקי ולגיטימי היא פעולה מורכבת מול רשויות המס. יש לה משמעויות רבות עבור כל אחד מהצדדים. חשוב לציין כי תפקידו של עורך דין המתמחה בדיני מיסים ונדל”ן היא לייעץ לכם כיצד להתנהל נכון מול רשויות החוק וניהול רישום הנכס.
חושבים על העברה ללא תמורה בין בני זוג או בני המשפחה – פנו אלינו למידע נוסף.
תוכן זה הינו למידע כללי וראשוני בלבד ואינו נועד בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו.
אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.