תביעה לפינוי מושכר

דוד נשמע מבוהל בטלפון וביקש לדבר בדחיפות עם עו"ד חזוט

“קנינו לפני שנתיים בית חדש וסגרנו יחידת דיור צמודה, להשכיר לסטודנטים” הוא אמר “ועכשיו הדייר החדש שלי עושה לי בעיות. שני הצ’קים האחרונים שלו קפצו והוא לא מסכים לעזוב את הדירה כדי לאפשר לי למצוא שוכר אחר. אני לא יודע איך אני אשלם את המשכנתא אם המצב ימשיך ככה”.

לא להיכנע לסחיטה

בעלי בתים המשכירים את הבתים ברשותם מכירים את הפחד הזוחל המתעורר סביב כל ראשון, עשירי או חמש עשרה לחודש- היום בו הם מפקידים את הצ’ק של השוכרים. תמיד קיים סיכוי כלשהו שהצ’ק יקפוץ ותתחיל סאגה חוקית ארוכה. במדינה כמו ישראל, המציעה הגנות נרחבות לשוכרים, סאגה כזאת יכולה לפגוע באופן משמעותי בהכנסה בגין השכרת הדירה.

איך מטפלים בשוכר המסרב להתפנות

כדי לפנות שוכר המסרב להתפנות, על בעל הבית, באמצעות עורך דינו, להגיש תביעה לפינוי מושכר בבית המשפט. הליך זה הינו ההליך המהיר ביותר הקיים בישראל, כאשר הדיון נקבע לתאריך לא יאוחר מחודשיים לאחר הגשת התביעה, ולרוב יקבע השופט צו פינוי תוך ימים בודדים מיום הדיון.

לאחר פינוי הדייר ישנם הליכים נוספים כנגדו אותם ניתן לעשות כנגדו- תביעה לקבלת פיצויים בשל הנזק הכספי ועגמת הנפש, ותשלום שכ”ד לחודשים החסרים. אולם החשיבות העליונה במעלתה במקרים של דייר סרבן הינו מעל הכל פינוי הדייר הבעייתי והחזרת הנכס לשוק השכירות במהירות האפשרית.

עו"ד חזוט הינו מומחה בטיפול בתביעות לפינוי מושכר.
עו"ד חזוט מבין את החשיבות העליונה בפינוי מהיר ככל הניתן של השוכר הבעייתי,
ויישמח לייצג אתכם במידה ואתם בעלי בתים הסובלים מדייר לא רצוי בדירתכם.

סובלים מדייר המסרב להתפנות? צרו קשר עוד היום לפגישת היכרות חינם

תביעה לפינוי מושכר

זה לא סוד שהשכרת דירה בישראל היא אחת הדרכים הפופולריות להשקעה בישראל. החוק בישראל מאפשר למשכירי דירות ליהנות מפטור יחסית נדיב מתשלום מס עד תקרה מסוימת, מה שהופך את האופציה להשכיר דירה לאפשרות השקעה משתלמת לעומת אפיקים אחרים כמו שוק ההון, שם נדרשים לשלם 25 אחוזי מס כבר מהשקל הראשון שמרוויחים. גם הסיכון בהשקעה בדירה להשכרה נחשב לנמוך יחסית, כאשר במקביל לדמי השכירות, ערך הדירה עולה. אמנם, בלי סיכון בכלל כמובן שאי אפשר לגרוף רווחים, וגם בהשכרת דירה ישנו סיכון לא קטן – שוכרים רעים. את השוכרים שלנו אנחנו לרוב לא בוחרים, ולא פעם נופלים על שוכרים אשר עושים לנו את המוות, וגרוע מכך – פשוט מסרבים לשלם. מדובר כמובן במעשה לא חוקי, אך החוק בישראל לא מאפשר לזרוק את השוכרים לרחוב, אלא יש צורך לנהל את מה שמכונה “תביעה לפינוי מושכר” בבית המשפט.

כיצד מתנהלת תביעה לפינוי מושכר?

בשביל להגיש תביעה לפינוי מושכר יש לפנות אל מזכירות בית המשפט בצרוף המסמכים הרלוונטיים, אז בית המשפט יקבע דיון בנושא בתוך חודשיים (זריז מאוד במונחי בית המשפט בישראל). אם התביעה תמצא מוצדקת בית המשפט יוציא בתוך מספר ימים (בדרך כלל במעמד דיון עצמו ובכל מקרה לא יאוחר מ – 14 יום מתום הדיון) צו פינוי לשוכרים אותו יש להגיש לשוכרים. במידה והשוכרים לא מפנים את הדירה במועד הקבוע בפסק הדין ניתן לפנות אל ההוצאה לפועל בכדי שהם יבצעו את פינוי הדיירים בכוח. ההליך כולו נחשב לזריז יחסית כאשר בממוצע תביעה לפינוי מושכר נמשכת כ – 90 יום. עבור פתיחה של תביעה יש צורך בתשלום אגרה, אותה ניתן לאחר מכן לתבוע במהלך תביעה כספית כנגד השוכרים על ההפסדים שנגרמו למשכיר ובכללם דמי השכירות שלא שולמו ושכ”ט עורך דין.

איך אדע כיצד להתנהל במהלך המשפט?

התהליך של פינוי שוכר סרבן באמצעות בית המשפט, יכול להיות מרתיע ובמיוחד לאזרחים רגילים אשר לרוב אינם רגילים לשהות בין כותלי בית המשפט. ואכן, בשביל לנהל את התהליך בצורה הטובה ביותר מומלץ מאוד לשכור את שירותיו של עו”ד נדל”ן או עו”ד חוזים אשר מתמחים בסיוע וליווי של תביעות לפינוי שוכרים. משרד עו”ד שניר חזוט מלווה זה שנים תביעות שונות בתחומי הנדל”ן והחוזים ובין היתר טיפל בלא מעט מקרים של תביעה לפינוי מושכר בהצלחה רבה.